');

Invata cum sa prepari cafeaua la Ibric

Invata cum sa prepari cafeaua la Ibric

 

O metodă de preparare comodă și ieftină a cafelei acasă o reprezintă ibricul. Cafeaua obținută la ibric se aseamănă mult cu cea obținută la filtru, însă corpolența si intensitatea acesteia este mai ridicată.Sigur ai un ibric în casă, iar dacă acesta este și din cupru poți spune că prepari o cafea în stil autentic turcesc. Iată ce rețetă îți propunem noi pentru cafeaua la ibric.

 

De ce ai nevoie?

  • Cafea: 7-10g /100g apa rece, proaspăt prăjită, proaspăt măcinată 
  • Grad de măcinare: maxim fin (turkish)
  • Apă rece
  • Ibric
  • Cântar
  • Râșniță
  • Lingură de amestecat
  • Sursă de căldură
 

REȚETĂ PENTRU IBRIC:

  • Toarnă apă rece cam până la jumătatea ibricului.
  • Pune cafeaua în ibric și amestecă.
  • Pune ibricul pe sursa de căldură la foc mic.
  • După minutul 1:00 ar trebui să se formeze niște bule.
  • Nu lăsa cafeaua să ajungă în clocot. Dacă bulele sunt prea agresive, ridică ibricul de pe sursa de căldură – repetă această mișcare  până după minutul 2:00
  • După ce crema se ridică până în partea superioară a ibricului, ia-l de pe sursa de căldură. 
  • Toarnă repede cafeaua în două cești.
  • Așteaptă 2:30 până se așează zațul de cafea și servește-ți cafeaua.

Pentru cafeaua la ibric îți recomandăm să folosești o cafea cu procesare natural uscată și să aștepți 10 zile de la data prăjirii până să o prepari.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!