');

Invata cum sa prepari cafeaua la Moka Pot

Invata cum sa prepari cafeaua la Moka Pot

Îți dorești un espresso, dar fără să investești într-un aparat costisitor? O soluție accesibilă și simplă este să folosești o cafetieră moka pentru a obține o cafea cu arome asemănătoare.

 

Fără necesitatea electricității sau a altor accesorii, cafeaua obținută cu moka pot nu va fi la fel de corpolentă ca un espresso, dar va avea o consistență mai densă decât cea preparată la filtru.

Iată rețeta pe care o recomandăm pentru a prepara cafeaua folosind moka pot-ul.

De ce ai nevoie ?

Cafea: proaspăt prăjită și proaspăt măcinată, cât încape în sită; în general un moka pot mediu are o capacitate de 15g de cafea  

Grad de măcinare: mediu – fin (3-4) 

Moka pot 

Cântar

Apă fierbinte (50-70 grade)
 

REȚETĂ MOKA POT PAS CU PAS

  • Umple partea de jos a cafetierei cu apă fierbinte până sub valvă.
  • Transferă cafeaua în sita pentru cafea. Nivelează cafeaua astfel încât să fie uniform patul de cafea, dar fără a o presa.
  • Pune sita peste recipientul cu apă. Înfiletează Moka pot-ul. Atenție când înfiletezi, partea de jos e fierbinte.
  • Pune Moka pot-ul pe foc, lasă capacul desfăcut și flacăra mică.
  • Extracția ar trebui să pornească între 0:30 și 1:00, firul trebuie sa fie subțire precum o coadă de șoricel.
  • Undeva în zona 1:00 – 1:30 firul începe să se deschidă la culoare, fapt ce marchează finalul extracției.
  • Ia Moka pot-ul de pe foc și pune-l într-un recipient cu apă rece sau direct sub jet de apă pentru a opri extracția.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!