Îți dorești un espresso, dar fără să investești într-un aparat costisitor? O soluție accesibilă și simplă este să folosești o cafetieră moka pentru a obține o cafea cu arome asemănătoare.
Fără necesitatea electricității sau a altor accesorii, cafeaua obținută cu moka pot nu va fi la fel de corpolentă ca un espresso, dar va avea o consistență mai densă decât cea preparată la filtru.
Iată rețeta pe care o recomandăm pentru a prepara cafeaua folosind moka pot-ul.
De ce ai nevoie ?
Cafea: proaspăt prăjită și proaspăt măcinată, cât încape în sită; în general un moka pot mediu are o capacitate de 15g de cafea
Grad de măcinare: mediu – fin (3-4)
Moka pot
Cântar
Apă fierbinte (50-70 grade)
REȚETĂ MOKA POT PAS CU PAS
- Umple partea de jos a cafetierei cu apă fierbinte până sub valvă.
- Transferă cafeaua în sita pentru cafea. Nivelează cafeaua astfel încât să fie uniform patul de cafea, dar fără a o presa.
- Pune sita peste recipientul cu apă. Înfiletează Moka pot-ul. Atenție când înfiletezi, partea de jos e fierbinte.
- Pune Moka pot-ul pe foc, lasă capacul desfăcut și flacăra mică.
- Extracția ar trebui să pornească între 0:30 și 1:00, firul trebuie sa fie subțire precum o coadă de șoricel.
- Undeva în zona 1:00 – 1:30 firul începe să se deschidă la culoare, fapt ce marchează finalul extracției.
- Ia Moka pot-ul de pe foc și pune-l într-un recipient cu apă rece sau direct sub jet de apă pentru a opri extracția.