');

Invata cum sa prepari cafeaua la Filtru

Invata cum sa prepari cafeaua la Filtru

Prepararea cafelei la filtru manual este o experiență fascinantă, asemănătoare unui ritual de laborator.

Indiferent dacă folosești V60, Kalita, Chemex sau un alt tip de dripper, această metodă te ajută să te conectezi profund cu originea boabelor de cafea. Cafeaua obținută astfel dezvăluie arome complexe, de la prima turnare până la ultima picătură.

Pentru această metodă de preparare, îți recomandăm să folosești o cafea prăjită medium light sau chiar light. Dacă dorești un plus de aciditate, încearcă o cafea provenită din Africa.

De ce ai nevoie ?

  • Cafea18g (60g/1l de apa)
  • Grad de măcinare: mediu 
  • Cantitate de apa: 240g
  • Temperatura apei: 80-95°C, temperatura crește odată cu trecerea zilelelor de la data prăjirii
  • Turnare: 4 x 30 secunde x 50g + 40g apă 
  • Timp total preparare: 2:30 minute
 

REȚETĂ PENTRU ESPRESSOR:

  • Așează filtrul de hârtie în dripper și umezește-l cu apă fierbinte, astfel vei scăpa de gustul de celuloză al filtrului de hârtie.
  • Macină și distribuie cafeaua în dripper.
  • Preinfuzează cu un fir foarte subțire de apă, folosind 50 g pentru 30 de secunde.
  • La minutul 1:00 toarnă 50 g apă, în spirală, din centru spre exterior. Firul de apă trebuie să fie atât de fin, încât să cadă la 90 de grade din ciocul vasului.
  • Torni restul de apă în continuare, într-o tură de 100 g, astfel încât să păstrezi în submersie granulele de cafea.
  • Toarnă extracția în cești, gust-o cât e fierbine și savureaz-o după ce se răcește.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!