');

Invata cum sa prepari cafeaua la Espressor

Invata cum sa prepari cafeaua la Espressor
 

Cu siguranță, fiecare dintre noi a savurat cel puțin o dată o cafea preparată la espressor, fie acasă, fie la cafeneaua preferată. Fie că preferi să adaugi cremă de lapte sau să te bucuri de un simplu espresso, cafeaua preparată la espressor se distinge prin consistența sa cremoasă și aroma intensă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate cu această metodă, este recomandat să folosești cafea cu prăjire medium light sau medium. De asemenea, pentru espressoarele manuale, cafeaua trebuie să fie lăsată să se odihnească cel puțin 7 zile după prăjire, iar pentru cele complet automate, cel puțin 21 de zile, pentru degazare.

 

De ce ai nevoie?

  • Cafea
  • Râșniță
  • Grad măcinare: fin (2-3)
  • Espressor
  • Cântar 
  • Tamper
 

REȚETĂ PENTRU ESPRESSOR:

  • Scoate portafiltrul fierbinte din espressor.
  • Pregătește între 16-21g de cafea măcinată în portafiltru. Păstrează cantitatea fixă în funcție de capacitatea portafiltrului.
  • Distribuie și tampează. O forță de tampare între 14-17 kg este mai mult decât suficientă.
  • Dă un flush de apă fierbinte prin grup.
  • Cuplează portafiltrul și pornește extracția.
  • Extracția ar trebui sa pornească după câteva secunde(5-8 secunde), iar firul sa fie subțire precum o coadă de șoricel. 
  • Undeva în zona 30 de secunde firul începe sa se îmblonzească, fapt ce marchează finalul extracției.
  • Shot-ul de espresso trebuie oprit înainte de acest proces. Cantitatea de referință este un raport standard de 1:2 (o parte cafea macinată, dublu cafea preparată), într-un timp total de 24-30 de secunde. 
  • Servește cafeaua într-o ceașcă preîncălzită.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!